Therapeut in Zeeland

Vergoeding door verzekeraar of werkgever

VERGOEDING door VERZEKERAARS

Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut ben ik aangesloten bij twee beroepsverenigingen: de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Bij de NFG ben ik erkend in de Vakgroep voor Psychosociaal en Maatschappelijk Werk (VPMW). Voor jou is dat belangrijk omdat je daarmee vooraf de zekerheid hebt dat ik voldoe aan de gestelde eisen met betrekking tot kwaliteit en praktijkvoering. Ook is het hierdoor vaak mogelijk om de behandelingen te declareren bij je ziektekostenverzekeraar. Voorwaarde is wel dat je de juiste aanvullende verzekering hebt en het een curatieve behandeling betreft. Deze behandelingen richten zich op het verhelpen van emotionele of fysieke klachten, die het functioneren beperken. Wellness coaching en cursussen worden helaas niet vergoed door verzekeraars, maar steeds vaker wel door werkgevers (zie hieronder, vergoeding door  werkgevers).

Een OVERZICHT VAN VERZEKERAARS en mogelijke VERGOEDINGEN kun je via deze link vinden. Iets lager op die pagina van de NFG staat een verwijzing naar hun meest recente lijst via “vindt u hier”.

Als je contact zoekt met je verzekeraar om zeker te stellen dat de consulten vergoed worden, geef dan aan dat het een behandeling door een bij NFG aangesloten therapeut betreft. Dit voor alle duidelijkheid.

Onderstaande code worden vaak gevraagd door verzekeraars:

AGB praktijkcode 900 657 35

Code op de factuur is die van psychosociaal consult (waar alle behandelingen van Merlia onder vallen): 24504

~

VERGOEDING door WERKGEVERS

Werkgevers hebben er baat bij wanneer hun werknemers goed functioneren. Zij staan steeds meer open voor Coaching trajecten en hebben hier vaak budget voor. Het betreft dan het leren van vaardigheden om beter te functioneren, ter voorkoming van uitval of om je prettiger op je werkplek te voelen. Coaching trajecten zijn vaak korter en daardoor blijven de kosten beperkt. In bepaalde gevallen is het ook aftrekbaar van de belasting. Hierdoor zal de investering, van jezelf en/of jouw werkgever, zich snel terugverdienen. Neem gerust contact op als je twijfelt over wat op jou van toepassing is. Ik kijk graag met je mee naar alle mogelijkheden.

Wanneer je vergoed krijgt is dat mooi meegenomen, via je verzekeraar of jouw werkgever. Anders ben jij nog steeds van harte welkom, want kiezen voor jezelf, voor een stuk ondersteuning en hulp ben jij zeker waard!

Mindfulness juist nu!

Mindfull zijn helpt in deze tijd! Nu speciale online Mindfulness cursus. Kijk op de pagina met deze Mindfulness Aanbieding en doe mee!

Hulp vanwege COVID-19 gewenst?

Juist nu door Corona invloeden hulp nodig? Dat kan bij Merlia!

Via telefoon of (veilig) beeldbellen kan ik jou nu online helpen bij stress, gezondheid & klachten of zorgen.

Merlia werkt ook op afstand, veilig en effectief.

Neem nu geheel vrijblijvend contact met mij op

 

 

Wil je meer informatie en/of een afspraak maken?
Bel 06 – 83 83 61 29 of gebruik het onderstaande formulier

Naam

e-mail

Telefoonnummer (optioneel)

Bericht

captcha

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om te reageren op jouw verzoek.

Extra’s van Merlia voor Jou!

Maak een vrijblijvende eerste afspraak, om te kijken of wat Merlia biedt ook past bij jou!

Behandelingen bij Merlia worden erkend en vergoed door veel verzekeraars. Jij bent zonder verwijsbrief welkom!

Voor iedereen van alle leeftijden.

Ook online effectief.

Aangesloten bij: