Therapeut in Zeeland

Behandeling & Tarieven

Kennismaking & tarieven 

Wanneer we een afspraak maken, houden we eerst een intakegesprek in de praktijk. Dan kunnen we kennismaken en geef ik uitleg over de technieken die ik gebruik. Uiteraard bespreken we de klachten of doelen waarvoor je gekomen bent, relevante levenservaringen en wat voor verwachtingen je hebt. Indien jij gelijk een behandeling wenst, dan kunnen we dat vooraf afspreken.

Afhankelijk van het onderwerp en wat er op dat moment speelt, bepalen we samen waar we aan gaan werken en via welke methode. Door alle mogelijke methodes te combineren kunnen enkele behandelingen al tot grote veranderingen leiden.

Wanneer je na de intake voor een vervolg kiest, spreken we af in welke tariefgroep jij valt, op basis van vertrouwen. Om echt de tijd te nemen voor jou reserveer ik één uur of anderhalf uur voor een afspraak. De meeste mensen komen gemiddeld vijf tot tien keer, mede afhankelijk van het soort klacht of aantal klachten.

Wil je een eenmalige afspraak, kies je direct voor een behandeling, een afspraak op locatie, een telefonische afspraak of een behandeling via Skype, dan wordt de deze afspraak in rekening gebracht volgens het af te spreken uurtarief. Net als de intake.

Je bent welkom om je vrij te gaan voelen …

Wat kost een behandeling bij Merlia?

Ieder mens verdient het om geholpen te worden, los van zijn of haar financiële situatie. Dat is de reden voor mij om te werken met inkomensafhankelijke tarieven. Dit is op basis van goed vertrouwen, zonder te vragen naar bewijs. Hieronder staat uitleg die jou kan helpen om de juiste keuze te maken en je eigen investering te bepalen.

Voor navraag bij jouw verzekeraar, vraag naar vergoeding van een behandeling  voor AGB praktijkcode 900 657 35, aangesloten bij de NFG.

Een OVERZICHT VAN VERZEKERAARS en mogelijke VERGOEDINGEN kun je via deze link vinden. Iets lager op die pagina van de NFG staat een verwijzing naar hun meest recente lijst via “vindt u hier”.

~

Tarieven

Behandelingen en trajecten via Merlia zijn BTW-vrij.

  • Het tarief van 95 euro per uur geldt voor grotere bedrijven en organisaties.
  • Voor particulieren met een gezinsinkomen dat hoger is dan 100.000 euro per jaar bedraagt het tarief 75 euro per uur.
  • Voor mensen met een gezinsinkomen tussen 70.000 euro en 100.000 euro per jaar bedraagt het tarief 70 euro per uur.
  • Het tarief van 65 euro per uur geldt voor particulieren met een gezinsinkomen tot 70.000 euro per jaar.
  • Mensen met minimale financiële middelen (bijstandsniveau), die geen familie of vrienden hebben om een beroep op te kunnen doen om financieel bij te springen, zijn ook welkom. We bepalen in overleg welk tarief haalbaar is. Vaak ligt dat rond de 40 euro, het bedrag dat verzekeraars veelal per dag vergoeden.
  • Maken we een afspraak waarbij ik naar jou toekom? Dan vraag ik altijd de behandelkosten en reken ik 65 cent per gereden kilometer.
  • Welke tariefgroep van toepassing is wordt afgesproken, op basis van vertrouwen.

Extra informatie

Merlia hanteert algemene voorwaarden en een privacy beleid, zie de betreffend aparte pagina’s (onder het kopje behandeling & tarieven).

~

VERGOEDINGEN van behandelingen door verzekeraars vallen onder de aanvullende zorgverzekering. Het voordeel is dat er geen eigen risico van 385 euro geldt en er is geen doorverwijzing van een huisarts nodig. Bij een bezoek aan een regulier psycholoog is dat vaak wel het geval. Zie kopje “vergoeding door verzekeraars” voor meer informatie.

~

Als je ONDERNEMER bent, dan is de optie Coaching mogelijk een goede benaming. Kosten voor Coaching zijn namelijk aftrekbaar van de belasting. Op jouw verzoek kan ik Coaching op de factuur vermelden, voor de gehele of een deel van de behandeling. Voor de vergoeding via de aanvullende verzekering zet ik (een deel, bv. 45 minuten, van) de behandeling als Psychosociaal Consult op de factuur, voor belastingvoordeel kunnen we (het overige deel, bv. 30 minuten, van) de behandeling Coaching noemen.

Werk je IN LOONDIENST bij een bedrijf of organisatie? Vraag dan eens na bij jouw werkgever wat de mogelijkheden zijn. Vaak hebben werkgevers een budget voor persoonlijke ontwikkeling, ziektepreventie en herstel na verzuim van hun personeel. Het hele traject kan vanuit dit budget vergoed worden door werkgevers. Op verzoek maak ik een offerte en geef ik graag meer informatie.

~

Een behandeling duurt meestal ongeveer 45 minuten tot 1,5 uur. De duur kunnen we samen bepalen op het moment dat we de afspraak maken. In de praktijk blijkt 45 minuten vaak net wat kort te zijn, mede afhankelijk van het soort behandeling. Het kan financieel wel interessant zijn om te praten over een behandeling van 45 minuten, vanwege het vaste bedrag dat per consult vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. Stel dat je 40 euro vergoed krijgt en je valt in het 65 euro tarief, dan is jouw eigen bijdrage slechts 8,75 euro bij een behandeling van 45 minuten. Bij een afspraak van een uur is dat 25 euro eigen bijdrage. Als je graag alleen afspraken van 45 minuten of een uur wilt, geef dat dan duidelijk aan.

Alleen de tijd die werkelijk aan een behandeling is besteed wordt gefactureerd. Als we bijvoorbeeld een uur gepland hadden en we zijn na 45 minuten klaar, dan breng ik slechts 45 minuten in rekening. In het uurtarief is inbegrepen: de voorbereiding van een behandeling, extra uitzoekwerkzaamheden n.a.v. de afspraak, registratie en administratie na een afspraak, het kort beantwoorden van tussentijdse vragen, het maken van afspraken per e-mail of telefoon, bijscholing en studie, de contributie van de beroepsvereniging (zodat mijn behandelingen in zoveel mogelijk gevallen vergoed worden), belastingen en overige praktijkkosten.

~

 VERGOEDING door VERZEKERAARS

Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut ben ik aangesloten bij twee beroepsverenigingen: de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Bij de NFG ben ik erkend in de Vakgroep voor Psychosociaal en Maatschappelijk Werk (VPMW). Voor jou is dat belangrijk omdat je daarmee vooraf de zekerheid hebt dat ik voldoe aan de gestelde eisen met betrekking tot kwaliteit en praktijkvoering. Ook is het hierdoor vaak mogelijk om de behandelingen te declareren bij je ziektekostenverzekeraar. Voorwaarde is wel dat je de juiste aanvullende verzekering hebt en het een curatieve behandeling betreft. Deze behandelingen richten zich op het verhelpen van emotionele of fysieke klachten, die het functioneren beperken. Wellness coaching en cursussen worden helaas niet vergoed door verzekeraars, maar steeds vaker wel door werkgevers (zie hieronder, vergoeding door  werkgevers).

Een OVERZICHT VAN VERZEKERAARS en mogelijke VERGOEDINGEN kun je via deze link vinden. Iets lager op die pagina van de NFG staat een verwijzing naar hun meest recente lijst via “vindt u hier”.

Als je contact zoekt met je verzekeraar om zeker te stellen dat de consulten vergoed worden, geef dan aan dat het een behandeling door een bij NFG aangesloten therapeut betreft. Dit voor alle duidelijkheid.

Onderstaande code worden vaak gevraagd door verzekeraars:

AGB praktijkcode 900 657 35

~

VERGOEDING door WERKGEVERS

Werkgevers hebben er baat bij wanneer hun werknemers goed functioneren. Zij staan steeds meer open voor Coaching trajecten en hebben hier vaak budget voor. Het betreft dan het leren van vaardigheden om beter te functioneren, ter voorkoming van uitval of om je prettiger op je werkplek te voelen. Coaching trajecten zijn vaak korter en daardoor blijven de kosten beperkt. In bepaalde gevallen is het ook aftrekbaar van de belasting. Hierdoor zal de investering, van jezelf en/of jouw werkgever, zich snel terugverdienen. Neem gerust contact op als je twijfelt over wat op jou van toepassing is. Ik kijk graag met je mee naar alle mogelijkheden.

Wanneer je vergoed krijgt is dat mooi meegenomen, via je verzekeraar of jouw werkgever. Anders ben jij nog steeds van harte welkom, want kiezen voor jezelf, voor een stuk ondersteuning en hulp ben jij zeker waard!

Extra’s van Merlia voor Jou!

Maak een vrijblijvende eerste afspraak, om te kijken of wat Merlia biedt ook past bij jou!

Behandelingen bij Merlia worden erkend en vergoed door veel verzekeraars. Jij bent zonder verwijsbrief welkom!

Voor iedereen van alle leeftijden.

Neem nu geheel vrijblijvend contact met mij op.

Wil je meer informatie en/of een afspraak maken?
Bel 06 - 83 83 61 29 of gebruik het onderstaande formulier

Naam

e-mail

Telefoonnummer (optioneel)

Bericht

captcha

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om te reageren op jouw verzoek.

Aangesloten bij: