Voeding & Gezondheid

~

Eet jij gezond?

Veel mensen denken dat ze redelijk gezond eten. Dat dacht ik ook altijd totdat ik mij er meer in ging verdiepen. En om eerlijk te zijn ben ik er best wel van geschrokken. Producten waarvan ik dacht dat ze gezond waren bleken dat helemaal niet te zijn en ook kreeg ik niet voldoende échte voedingsstoffen binnen. Ook bij mij mocht mijn hoeveelheid groente per dag verdubbeld worden …

Op korte termijn merk je daar vaak niet veel van. De gezondheidsklachten beginnen vaak klein en relatief onschuldig en worden daarna steeds iets erger. Door deze langzame groei ben je vaak niet bewust van de achteruitgang. Maar wanneer je goed gaat kijken en voelen wordt je steeds bewuster van de signalen van het lichaam. Denk daarbij aan een slechte of onregelmatige stoelgang, bloedend tandvlees, oprispingen, spijsverteringsklachten, opgeblazen buik, maag-, buik- en darmklachten, verminderde weerstand en dus vaker verkouden en griep, regelmatige hoofdpijn of vermoeidheid, etc. etc.

Op langere termijn kunnen de gevolgen erger zijn. De kans op degeneratieve ziektes zoals kanker, hart- en vaatziekten, suikerziekte, botontkalking, Alzheimer en reumatische klachten wordt door slechte voeding namelijk veel groter. Je kunt eigenlijk wel stellen dat 95% van de Nederlandse bevolking een tekort aan alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. De kans is groot dat ook jij bij die 95% hoort!

~

Wat kun je verbeteren?

Om je voeding en dus je gezondheid op korte- en lange termijn te verbeteren zijn twee zaken heel belangrijk. Het eerste is te zorgen voor een goed basisdieet. Dat betekent dat je via je voeding zo veel mogelijk van de noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt en zo min mogelijk gifstoffen. En met dat laatste wordt bedoeld alle stoffen waar je lijf niets aan heeft.

Een goed basisdieet is zeer belangrijk. Helaas is echter uit onderzoek gebleken dat het tegenwoordig heel lastig is om alle voedingsstoffen binnen te krijgen via je normale voeding ook al is je basisdieet goed. De kwaliteit van de voeding is de laatste decennia zo veel minder geworden dat het helaas nodig is om kwalitatief hoogwaardige vitaminen, mineralen, vetten en gezonde suikers toe te voegen aan het dieet. En dat is dus de tweede stap. Zorg voor een goede kwaliteit supplementen.

Nu weet ik dat er nog wel eens wordt beweerd dat supplementen niet helpen en dat is deels waar. Veel supplementen die worden verkocht zijn van slechte kwaliteit en meestal synthetisch (in de fabriek gemaakt uit koolteer en petroleum). Je lijf kan daar bijna niets mee. Sterker nog, het kost je lijf alleen maar energie om ze weer uit je lichaam te krijgen. Goede supplementen daarentegen worden makkelijk opgenomen door je lichaam en dragen zeker bij aan je gezondheid.

Een goed basisdieet samen met het nemen van aanvullende supplementen zullen je lijf langer gezond houden en de kwaliteit van je leven enorm verhogen. Je zult fysiek gezonder blijven, terwijl ook je stemming verbetert van goede voeding.

~

Waar kan ik jou mee helpen?

 De laatste jaren ben ik steeds meer gaan leren over voeding. Dankzij deze kennis heb ik mijn eigen voedingspatroon enorm kunnen verbeteren en dat kan ik goed merken. Ik ben minder vaak ziek, voel mij fitter en ik heb veel meer energie.
Ook heb ik veel kennis en ervaring op het gebied van allergieën en voedingsintoleranties. Ik kan deze opsporen en elimineren.

Daarnaast kan ik je helpen met de emotionele kant van eten, persoonlijk of via de training Mindfoodness, Gewicht- & Emotiebeheersing.
Wanneer je dat wilt kunnen wij ook samen op zoek naar voor jou passende aanvullingen via goede supplementen.

 ~

 Wil jij je leven een gezondere wending geven en je steeds beter gaan voelen? Neem dan direct contact met mij op.

Wil je meer weten over wellicht de grootste ontdekking op het gebied van voeding van de afgelopen jaren? Lees dan ook eens over gezonde suikers, glyconutriënten.