In deze tijd zijn mensen steeds meer bezig met zichzelf, met de eigen ontwikkeling en het zoeken van balans. Veel of weinig energie hebben is een uitdrukking, die aangeeft dat energie deel uit maakt van ons dagelijks functioneren en dus ook van hoe wij functioneren.
Fysieke klachten hebben uiteenlopende oorzaken, die ook vertaald kunnen worden in onbalans in energie. Emoties kosten ons ook vaak veel energie. Door de energie weer in balans te brengen, worden de normale energiestromen hersteld. Zo kan het lichaam zichzelf helpen te genezen en gezond te houden.

Wanneer je ook beter leert snappen hoe het brein onze ervaringen verwerkt, is het mogelijk om oorzaken aan te pakken. Door de verkeerd gecodeerde ervaringen met te grote emotionele lading anders op te slaan, kunnen zowel de lading, de emoties als de vele klachten die daardoor ontstaan waren verdwijnen.

Alle mensen komen dit tegen in hun leven, op allerlei leeftijden. Of het nu een baby is met allergie of huilbuien, of tieners die vastlopen tot iemand op leeftijd die het verleden echt wil loslaten. Iedereen is welkom bij Merlia, van elke leeftijd.


*** Ervaring ***

Dankjewel! Wat heb ik hier ontzettend veel aan. Ik voel mij zo goed!

Ook dat van mijn zus kan ik nu veel beter over praten, en heb ik dit heel goed een plekje kunnen geven.

Heel veel dank hiervoor!

***

Ik ben in contact gekomen met Josseline doordat ik goede verhalen over haar behandeling hoorde.

Ik had klachten als benauwdheid, kortademigheid nadat ik in een rokerige omgeving was geweest. En ik had al jaren van bepaalde parfums en schoonmaakmiddelen pijn in mijn keel en een hoest reactie. Josseline heeft me behandeld met NAET voor allergie eliminatie en daarna kon ik gewoon in een rokerige omgeving zijn zonder t zelf maar te ruiken, sterker nog ik besefte niet eens dat er gerookt werd. 

Dezelfde behandeling heb ik ook met een aantal parfums, schoonmaakmiddelen en deodorant gedaan met een positief resultaat. Ik kan gewoon weer in dezelfde omgeving blijven en hoef niet hoestend de kamer uit te lopen. Dit was 2 jaar geleden. 

Een half jaar geleden had ik opeens een piep in mijn oor doordat iemand 3 keer achter elkaar een hard geluid vlakbij mijn oor produceerde. Ik raakte in paniek want ik wist van horen zeggen dat als je zoiets hebt, dit nooit meer weg zal gaan. Na een paar behandelingen met emotionele gesprekken in combinatie met EMDR is de piep heel veel minder. Ik hoor t enkel nog als ik net wakker ben of als ik heel moe ben. Maar daar valt mee te leven.

Lieve Josseline, ik wil je bij deze nogmaals hartelijk bedanken, je hebt me echt geholpen mijn leven aangenamer te maken.

***


Zie ook de ervaring onderaan, van de aanpak van een combinatie van klachten.

 cam00606

Ervaringen (ook emotionele) die niet volledig verwerkt of verkeerd opgeslagen worden, kunnen tot (energie-)blokkades leiden en de oorzaak zijn van allerlei klachten. Of het nu gaat om klachten zoals:

• emotionele klachten

• fysieke klachten

• scheve of verkeerde houding

• (hoofd-) pijn

• allergieën

• huid aandoeningen: eczeem, jeuk, wratten, plekken, wonden …

• moeheid

• tinnitus / oorsuizen

• angst en fobie: voor dieren, tandarts, straatvrees, examen, vliegen, falen …

• stress

• uitputting

• misbruik

• rouw

• concentratie problemen

• voeding: allergie of opname- of gewichtsprobleem

• gedragsprobleem

• leer- of concentratie probleem

• sociaal-emotioneel probleem

• onzekerheid

• trauma of post traumatische stress stoornis

• depressie

• alle andere denkbare klachten

 

… met uiteenlopende behandelmethoden kunnen klachten verminderen en zelfs weggenomen worden. Wat kunnen de combinatie van methodes bij Merlia voor jou betekenen? Laat klachten los en voel je weer vrij!


*** Ervaring ***

Joep (fictieve naam om privacy redenen) deelt: In verband met moeilijk of niet verwerkbare gebeurtenissen in het verleden, en ook omdat ik te veel alcohol nuttigde naar mijn zin, ben ik via mijn dochter in contact gekomen met Josseline Steenaert. 

Wat die gebeurtenissen betreft, waar ik mee bleef zitten: middels EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) zijn in één behandeling een viertal (voor mij vervelende of pijnlijke) gebeurtenissen in m’n leven ineens zeer acceptabel geworden. Tijdens de sessie hebben we 2 momenten behandeld, die ik aangegeven had. En al heel snel bleek dat de onbehandelde momenten mee waren gegaan in de “flow” van het accepteren en kunnen handelen er van. Een behoorlijke opluchting voor mij: de momenten herinner ik me nog heel goed, alleen ze doen (nagenoeg) geen pijn meer. Josseline heeft me met behulp van EMDR geleerd te accepteren wat er destijds gebeurd en gezegd is, en vooral leren beseffen dat het is zoals het is, en niet meer terug te draaien is. En dat hoeft voor m’n gevoel ook helemaal niet meer. Opluchting!!

Ik heb ook contact gezocht i.v.m. mijn alcoholprobleem.

Ik zal het proberen te omschrijven. Als ik wakker wordt, en ook later op de dag op mijn werk, heb ik (gelukkig) geen behoefte aan een biertje of wijntje. Wat bij mij wel de gewoonte was, is dat ik bij thuiskomst gelijk een biertje uit de koelkast haalde. Heerlijk, even een momentje van… pffff, de werkdag zit er op. Alleen sloop er langzaam maar zeker in dat het niet bij dat ene biertje bleef. Al heel snel volgde de 2e, 3e, 4e, en als ik dan ging koken stond er minstens 1 glas wijn op het aanrecht. Tijdens het eten nog een wijntje, of 2. Na het eten ga ik altijd een uur in bad. De laatste jaren met een pittige trappist naast me, en vaak ook nóg een wijntje. Na het bad naar beneden, en dan meestal nog een paar consumpties. Élke dag weer! Blijkbaar was mijn lichaam er zó aan gewend geraakt, dat m’n partner het nauwelijks merkte in het begin. Maar toen ik vooral vóór het eten steeds sneller ging drinken, merkte ze het steeds meer. Het zal veel mannen bekend voor komen, dat je probeert te doen dat er niks aan de hand is. Op sluikse wijze een trappist mee naar boven smokkelen voor bij het bad, later ’s avonds “even roken”, met daarbij via de garage wel weer wat drank meenemen naar buiten. En maar denken dat je partner het niet in de gaten heeft. Nou, dat kan je wel vergeten.

Samen met Josseline hebben we gezocht naar het moment van het ontstaan van dit probleem. De reden. Bij mij was duidelijk het moment van de kennismaking met alcohol terug te vinden. We zijn naar dát moment gegaan, en van daar uit heeft Josseline me middels haar kunde en technieken tot inzicht doen komen, dat het écht te verhelpen is. Daar ben ik haar énorm dankbaar voor. Ieder zijn/haar vak, maar tóch!! En ook al zou je dat eerste moment niet meer naar voren kunnen halen, dan zijn er ongetwijfeld andere manieren om tot een goede start te komen van de behandeling!

Slechts na slechts één sessie, loop ik nu nog soms na m’n werk wel naar de koelkast, maar pak een 0%-biertje. Of een glas water, en ga zo’n 3 kwartier op m’n loopband lopen, met een disco CD uit de jaren 80 lekker laten dreunen. Daarna een beetje opfrissen, koken (wat ik meestal doe omdat mijn vrouw later thuiskomt), en dan bij het eten, ja, dan gún ik mezelf echt een klein glaasje wijn. Ja, elke dag! Maar dat moet ook kunnen vind ik. En na het eten weer in bad, maar zonder alcohol. Daarna misschien 1 biertje, of een enkele keer een trappist. Maar niet meer die van 11 of 12%, maar van 6 á 7%. En daar geniet ik dan echt van!

Ik voel me nu veel fitter, en gun mezelf ook wel iets. Maar het is weer “normaal”. En ik voel dat het me gaat lukken om dat zo te houden. Met een enkele keer een uitschieter, bijvoorbeeld toen er op 1e Paasdag ’s middags wat oude vrienden even om een biertje kwamen. Ouderwetse gezelligheid, maar ’s avonds ging de rem er weer op! En dat is wel eens heel anders geweest. Met dank aan Josseline, die samen met mij er voor gezorgd heeft dat het leven van mij, m’n vrouw en onze kinderen een stuk “relaxter” en fijner is geworden. Een behoorlijke druk is er in diverse opzichten nagenoeg helemaal van af. Of eigenlijk kan ik wel zeggen: Hélemaal!!

Leuke bijkomstigheid: je houdt wat langer je geld in je portemonnee, en, in mijn geval, ik ben al ruim 3 kilo afgevallen…

Zet de stap richting Josseline. De drempel lijkt hoog, maar zodra je haar ziet en spreekt voel je je ongeveer thuis. En zéér welkom!