Mindfulness

Leer om te gaan met emoties, gevoelens en verlangens

Leer bewust te kiezen waar je aandacht aan geeft

Leer te genieten van het moment!

~

Het overkomt jou waarschijnlijk ook regelmatig dat je helemaal in beslag wordt genomen door iets wat vroeger is gebeurd of door iets wat nog moet komen. In gedachte blijf je bezig met wat je beter had kunnen doen of wat mogelijk wel of niet goed zal gaan. Je wordt helemaal meegesleept en beseft pas na een tijd dat het onderwerp jouw aandacht helemaal opslokt. Bij gedachtes horen gevoelens en als de gedachtes gaan over iets wat niet zo leuk was, ga jij je automatisch rot voelen. Dat gevoel krijg je er helaas gratis bij. Door dat vervelende gevoel krijg je weer vervelende gedachtes en zo zeurt het maar door. Je komt als het ware in een cirkeltje terecht. Dit kan uiteraard ook gebeuren met leuke gedachtes waardoor jij je goed blijft voelen. Veel mensen ervaren dit proces alsof zij er helemaal geen controle over hebben en zij hier niet of onvoldoende sturing aan kunnen geven. Je wordt als het ware geleefd door je gedachtes en emoties.

Gelukkig heb je meer invloed dan je denkt. Het vergt soms wel wat oefening. Ten eerste is het belangrijk te beseffen dat je op dit moment waarschijnlijk geen probleem hebt. Vaak gaan zorgen over iets uit het verleden of toekomst. Het is dus zaak om de meeste aandacht te besteden aan wat nu gebeurt; daar kan je dingen veranderen en keuzes maken! Je zal veel minder problemen ervaren en kunt dan veel meer genieten en ontspannen.

Ten tweede is het goed om jezelf te trainen in het richten van je aandacht en je steeds minder mee te laten slepen door gedachtes, emoties en fysieke sensaties. Deze zullen er altijd wel zijn; het verschil is echter dat je leert om deze snel te herkennen en te kiezen of je aan deze gewaarwordingen aandacht wilt besteden of niet. Hierdoor zul jij jezelf beter leren kennen en beter voelen én ook zul je meer positieve ervaringen hebben. Je zult je dus vaker en langer goed voelen.

Ik vind dit zo belangrijk dat ik deze kennis graag wil doorgeven aan zo veel mogelijk mensen door middel van cursussen. Ik combineer daarin oefeningen voor aandachttraining – ook wel Mindfulness genoemd – met zeer krachtig gebleken technieken die ik dagelijks gebruik in mijn praktijk. Uiteraard wordt dit aangevuld met theoretische kennis over het ego, emoties en de te beoefenen technieken. Het is een zeer praktische cursus waar al veel mensen erg mee zijn geholpen. Deze cursus heet gewoon Mindfulness Plus, vanwege de extra’s uit mijn praktijk.


*** Ervaring ***

Zoals een cursiste na de cursus vertelde:

“De Mindfulness was voor mij een leerzame, prettige training. De ervaring met anderen in de groep vond ik goed. Voor mij was de zin: ‘Wat kan er in de toekomst zo belangrijk zijn dat ik NU niet kan genieten?’ een heel bijzondere!”

***


Cursus: Groepsgrootte: minimaal 8 mensen en maximaal 16 mensen. Neem voor data, prijzen en locaties direct even contact op. Of kijk hier welke cursus er binnenkort aangeboden wordt.

Wil je liever individueel les? Dat kan ook. Vraag naar de mogelijkheden. Handig om op jouw tijd, met volle aandacht voor jouw leven en uitdagingen, mindfulness te leren toepassen.


*** Ervaring ***

Hierbij wil ik jou graag bedanken voor de cursus mindfulness die ik bij jou heb gevolgd. Ik was nieuwsgierig naar mindfulness, had er al wat over gelezen en omdat jij in de tijd dat ik me meldde geen cursus had voor groepen, hebben we besloten om deze één op één te doen. Wat een goede keuze was dat! Zo was de cursus helemaal voor mij op maat. Hebben we zaken besproken waar ik tegenaan liep.

Doordat we onze afspraken over een aantal maanden hebben verspreid, is het me langzaam wat eigen aan het worden. Je hebt me een aantal spiegels voorgehouden, echte eye openers soms. Je weet je vragen zo te formuleren dat ik er zonder na te denken op reageer. Hierdoor verraste ik mezelf soms met de antwoorden, besefte ik ineens hoe ik mijn visie kan veranderen, waardoor een situatie helemaal opnieuw wordt opengegooid. Soms reageerde mijn lichaam hierop, stroomde er ander energie.

Na een sessie voelde ik me meestal goed. Een paar sessies hadden wat
meer tijd nodig om in te dalen. De stencils die ik mee naar huis heb
genomen, zijn nu een mooi naslagwerk.  Ik ben me er van bewust dat
mindulness iets is wat tijd en oefening nodig heeft. Die andere blik op
zaken voelt goed. Dus ik blijf oefenen en leren.

Dank je wel voor al je aandacht en onze mooie gesprekken!

***


Vergoeding?

Verzekeraars vergoeden meestal deels de individuele behandelingen van Merlia voor een hulpvraag (bij aanvullende verzekering). De groepstraining voor Mindfulness valt buiten deze vergoedingsoptie. Wel zijn steeds meer werkgevers en verzekeraars bereid om bij te dragen aan het volgen van een (individuele) Mindfulness training. Dit kan namelijk verzuim verkorten, herstel bespoedigen en preventief uitval helpen voorkomen. Vraag na bij je werkgever in hoeverre er mogelijkheden zijn voor jou, wellicht uit het budget voor persoonlijke ontwikkeling. Hetzelfde geldt voor navraag bij jouw verzekeraar.

Je kunt je aanmelden door te bellen, een mail te sturen of het contactformulier te gebruiken.