Kennismaking & behandeling

Wanneer we een eerste afspraak maken, houden we een intakegesprek in de praktijk. Dan kunnen we kennismaken en geef ik uitleg over de technieken die ik gebruik. Uiteraard bespreken we de klachten of doelen waarvoor je gekomen bent, relevante levenservaringen en wat voor verwachtingen je hebt. De hoofdlijnen leggen we vast in een wettelijk verplicht zorgplan, dat jij dient te tekenen en toegestuurd krijgt. Indien jij gelijk een behandeling wenst, dan kunnen we dat vooraf afspreken.

Afhankelijk van het onderwerp en wat er op dat moment speelt, bepalen we samen waar we aan gaan werken en via welke methode. Door alle mogelijke methodes te combineren kunnen enkele behandelingen al tot grote veranderingen leiden.

Bij de intake spreken we af in welke tariefgroep jij valt, op basis van vertrouwen. Om echt de tijd te nemen voor jou reserveer ik één uur tot anderhalf uur voor een afspraak. De intake duurt vaak ongeveer één uur. (Dit eerste gesprek wordt ook in rekening gebracht, of je nu wel of geen vervolg kiest. Ik geef ook dan mijn tijd, energie en aandacht aan jou.) De meeste mensen komen gemiddeld vijf tot vijftien keer, mede afhankelijk van het soort klacht of aantal klachten.

Wil je een eenmalige afspraak, kies je direct voor een behandeling, een afspraak op locatie, een telefonische afspraak of een behandeling online, dan wordt de deze afspraak in rekening gebracht volgens het af te spreken uurtarief. Net als de intake.

Je bent welkom om je vrij te gaan voelen …

~

Een behandeling duurt meestal ongeveer 45 minuten tot 1,5 uur. De duur kunnen we samen bepalen op het moment dat we de afspraak maken. In de praktijk blijkt 45 minuten vaak net wat kort te zijn, mede afhankelijk van het soort behandeling. Het kan financieel wel interessant zijn om te praten over een behandeling van 45 minuten, vanwege het vaste bedrag dat per consult vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. Stel dat je 40 euro vergoed krijgt en je valt in het 65 euro tarief, dan is jouw eigen bijdrage slechts 8,75 euro bij een behandeling van 45 minuten. Bij een afspraak van een uur is dat 25 euro eigen bijdrage. Als je graag alleen afspraken van 45 minuten of een uur wilt, geef dat dan duidelijk aan.

Alleen de tijd die werkelijk aan een behandeling is besteed wordt gefactureerd. Als we bijvoorbeeld een uur gepland hadden en we zijn na 45 minuten klaar, dan breng ik slechts 45 minuten in rekening. Gaan we langer door, om meer effect te bereiken en het stuk waar we aan werken goed aan te pakken en af te ronden, dan reken ik die extra tijd op basis van het afgesproken uurtarief. Dus bij 10 minuten extra wordt ook 70 minuten gefactureerd. De intake wordt altijd in rekening gebracht.

In het uurtarief is inbegrepen: de voorbereiding van een behandeling, extra uitzoekwerkzaamheden n.a.v. de afspraak, registratie en administratie na een afspraak, het kort beantwoorden van tussentijdse vragen, het maken van afspraken per e-mail of telefoon, bijscholing en studie, de contributie van de beroepsvereniging (zodat mijn behandelingen in zoveel mogelijk gevallen vergoed worden), belastingen en overige praktijkkosten.

~

Extra informatie

Merlia hanteert algemene voorwaarden en een privacy beleid, zie de betreffend aparte pagina’s (onder het kopje behandeling & tarieven).

Lees hier verder over de tarieven bij Merlia.