Therapeutic Touch (=T.T.) werkt herstellend, pijn verlichtend, ontspannend, kan ontlading geven en bijdragen aan een betere nachtrust.

T.T. gaat uit van een holistische benadering. Door het energieveld van een persoon in zijn geheel af te tasten – om het lichaam heen – komen onbalans of energieblokkades aan het licht. Met het aanvullen of wegnemen van energie, wordt de energiestroom weer hersteld. Zo kan het lichaam zelf weer beter bijdragen aan herstel. Ook hierbij wordt de persoon geheel in zijn eigen energieveld gebalanceerd.

Bij Merlia wordt T.T. veel gebruikt als aangename aanvulling of afronding van een behandeling. Uitvoeren van T.T. duurt slechts een minuut of vijf. Iedereen ervaart het als prettig en ontspannend, net dat beetje extra.

Zie voor meer informatie ook de specifieke website via ‘links’. Deze methode wordt ook op enkele verpleegkundigen opleidingen aangeleerd. Zo kunnen de verpleegkundigen, in de korte tijd die ze voor een patiënt hebben, heel effectief de mensen aandacht en iets extra’s geven.

Ricoh Image