Therapeut in Zeeland

EMDR

Hoe heerlijk zou het zijn, om eindelijk die nare ervaringen echt los te laten? Dat je er niet meer zo vaak aan herinnerd wordt? Om je echt vrij te voelen van een traumatische ervaring? Ja, dat kan!

EMDR in het kort

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het wil zeggen om met oogbewegingen (eye movement) blokkades los te koppelen en via ontlading van de emotie (desensitization) de heftigheid van de ervaring los te laten, zodat gezondere verwerking (reprocessing) mogelijk wordt. Hierdoor zal dezelfde gebeurtenis anders en minder heftig ervaren worden, zodat je vrij bent om meer te leven in het heden.

Het is een officieel erkende therapeutisch techniek, die voornamelijk wordt toegepast bij mensen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt en die er daarna nog last van hebben. Of een ervaring traumatisch is voor iemand blijkt heel persoonlijk te zijn. Nu biedt Merlia jou dit ook aan!

Mogelijk ligt de verklaring van de effectiviteit in een proces wat ieder mens elke nacht gebruikt ter verwerking: de snelle oogbewegingen tijdens onze zogenoemde REM-slaap (Rapid Eye Movement), als we met dromen gebeurtenissen en ervaringen verwerken.
Bij een zeer heftige ervaring blijkt die verwerking in het brein soms niet volledig te zijn. Er ontstaan losse eilandjes met informatie over de gebeurtenis, in beide hersenhelften. Ook de links-rechts stimulatie door de natuurlijke oogbewegingen tijdens de droomslaap blijkt dan niet voldoende.
Bewuste links-rechts stimulatie via ogen, oren of tikjes op de knie, als onderdeel van een EMDR behandeling, zetten het verwerkingsproces weer op gang; de eilandjes worden opgeruimd en goede communicatie tussen de hersenhelften wordt weer mogelijk.

Op veilige wijze worden gevoelens, gedachten over jezelf in deze situatie en lichamelijke spanning verwerkt en losgelaten. Heel bevrijdend dus.

Ook bij kinderen werkt deze methode goed en snel.

~

Wat onze zoon eerst als ongeloofwaardig zag vond hij na enkele links-rechts stimulatie rondjes gewoon lachwekkend … Iedereen maakt wel eens foutjes.

~

Mensen zeggen vaak zich na EMDR opgelucht te voelen, durven situaties of plaatsen weer aan en voelen zich vrijer, meer zichzelf bij bepaalde mensen.

 ~
Kom langs voor een paar EMDR sessies en voel je vrij, eindelijk …

Ricoh Image

Ricoh Image

Mindfulness juist nu!

Mindfull zijn helpt in deze tijd! Nu speciale online Mindfulness cursus. Kijk op de pagina met deze Mindfulness Aanbieding en doe mee!

Hulp tijdens COVID-19

Juist nu in Corona tijd hulp nodig? Dat kan bij Merlia!

Via telefoon of (veilig) beeldbellen kan ik jou nu online helpen bij stress, gezondheid & klachten of zorgen.

Merlia werkt ook op afstand, veilig en effectief.

Neem nu geheel vrijblijvend contact met mij op

 

 

Wil je meer informatie en/of een afspraak maken?
Bel 06 – 83 83 61 29 of gebruik het onderstaande formulier

Naam

e-mail

Telefoonnummer (optioneel)

Bericht

captcha

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om te reageren op jouw verzoek.

Extra’s van Merlia voor Jou!

Maak een vrijblijvende eerste afspraak, om te kijken of wat Merlia biedt ook past bij jou!

Behandelingen bij Merlia worden erkend en vergoed door veel verzekeraars. Jij bent zonder verwijsbrief welkom!

Voor iedereen van alle leeftijden.

Ook online effectief.

Aangesloten bij: