Wie ik ben?

Mijn naam is Josseline Steenaert, moeder van een dochter en een zoon. Uit eigen ervaring weet ik wat de impact kan zijn van zowel fysieke als emotionele klachten, op jezelf, je gezin en je werk. Het was mij al tijdens mijn studie psychologie duidelijk dat er naast praten ook andere manieren mogelijk zijn om aan je klachten, problemen, stress of situatie te werken. Zo heb ik al zoekende eerst zelf de kracht ervaren van vrijwel alle methodes die ik aanbied. Daardoor ben ik sterker, stabieler en rustiger geworden, met meer zelfvertrouwen en bewuster in verbinding met mezelf, anderen en het leven. Ook bij de fysieke uitdagingen op mijn pad heb ik met dankbare resultaten de methodes toe kunnen passen.

Ik kies voor het werken vanuit mijn hart om iets voor anderen te kunnen betekenen. Inmiddels heb ik al jaren, sinds 2005, mijn eigen praktijk Merlia als erkend therapeute. Daar combineer ik mijn eigen ervaringen met alle technieken en opleidingen, persoonlijk afgestemd op wat jij nodig hebt.

 

Mijn opleiding en ervaring

Mijn afgeronde studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam vormt de basis. De richting psychobiologie en neuropsychologie blijkt goed aan te sluiten in mijn praktijk. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn in de reïntegratie als onder meer arbeidsdeskundige, heb ik gekozen voor een eigen aanpak om mensen met stress, klachten en problemen te helpen. Ook geef ik al jaren trainingen zoals mindfulness, individueel, in groepen, voor bedrijven en organisaties. De meeste verzekeraars erkennen mijn praktijk en vergoeden afspraken in mijn praktijk al lange tijd.

 * EMDR: Eye Movement Desensitization and Reprocessing: Deze officieel en breed erkende techniek is zeer effectief voor het loslaten van traumatische gebeurtenissen. Ik heb deze techniek geleerd bij het erkende opleidingsinstituut Psychodynamica.

*PMA (Progressive Mental Alignment): Een vrij nieuwe benadering van een Nederlandse arts, ook erkend en onderzocht door neurologen, om de onderliggende stukken van (emotionele en fysieke) klachten aan te pakken. De PMA methode maakt gebruik van de wijze waarop ons brein negatieve ervaringen heeft opgeslagen en is in staat om de lading er af te halen, waardoor de bron van klachten kan verdwijnen.

* Access Consciousness: Toegang tot een groter deel van het bewustzijn via de methode Access Bars (’toegang voorbij de drempels’) is een relaxte manier van jezelf resetten, om open te gaan staan voor meer positiviteit en herstel. Naast de punten op het hoofd geven de inzichten en eenvoudig toepasbare informatie van Dain Heer je de kans op dynamische veranderingen.

* The Journey van Brandon Bays: via innerlijke “helende reizen” de onderliggende emotionele gebeurtenis terugvinden, die door onvolledige verwerking op celniveau dusdanige veranderingen veroorzaakt heeft, dat dit een bron van klachten geworden is. Door deze gebeurtenis volledig uit te werken en tot vergeving te komen – belangrijk om echt los te kunnen laten – haal je de bron van klachten op celniveau weg …. met soms heel snelle genezing tot gevolg!

De opleiding tot erkend Journey therapeut heb ik bij Brandon Bays zelf gedaan. Hierdoor beheers ik, naast de basismethodes van emotionele en fysieke reis zoals in haar boek beschreven ook andere vaardigheden, om dieper te gaan tijdens een Reisproces en zo nog meer heling in gang te zetten.

* Mindfulness: Via mijn Mindfulness training, individueel of in een kleine groep, kan je leren om jouw ‘Mind’ ‘Full’ te laten zijn met alleen het moment in het heden (in plaats van steeds te denken aan het verleden of de toekomst of anderen). Zelf ervaar ik daardoor telkens ook meer ontspanning, snellere acceptatie en anders om kunnen gaan met emoties of gedachten. Met alle rust en nieuwe mogelijkheden die dat in het moment zelf geeft.

* ACT (Acceptance & Commitment Therapy): Om dieper in te gaan om het accepteren van het leven jezelf zoals het is. Juist ook de delen die je minder fijn vindt; moeilijke gedachtes, gevoelens, patronen en problemen leren veranderen door een andere kijk, andere benadering. Durven kijken naar je waarden en doelen, wat is nu nog van nut voor jou, wat helpt je echt verder? Kies waar het kan en onderneem actie om voluit in het leven te staan, via ACT.

* Touch for Health: ook wel kinesiologie genoemd: manuele spiertesten om energie-onbalansen op te sporen en met eenvoudige technieken te corrigeren. Zeer effectief bij stress release, waar ik de kinesiologie als ondersteuning bij gebruik.

* NAET (Nambudripads Allergie Eliminatie Technieken): basismethode voor allergie eliminatie. Ontwikkeld door de arts Nambudripad.

* Met kinesiologie als basis heb ik specifieke cursussen gevolgd: Bachremedies, werken met andere remedies zoals Espavo, allergie op dieper niveau aanpakken en stress release.

* Voeding: Vanuit verschillende invalshoeken heb ik een steeds breder wordende kennis opgedaan van voeding, gezondheid en emoties of blokkades. Door eerder genoemde technieken te combineren met ervaring en deze kennis is een andere aanpak van problemen met of verandering qua voeding mogelijk.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren): In diverse opleidingen, cursussen en bijscholing heb ik veel NLP geleerd. In het dagelijks leven en zeker bij de methodes die ik gebruik, speelt positief, bewust taalgebruik een grote rol. Daar maak ik zelf dankbaar gebruik van en dat gun ik jou ook.

* Quantum Touch: via adem- en concentratietechnieken met lichte aanraking tot houdingscorrecties komen. Zo worden de energie doorstroming en het functioneren van het lichaam verbeterd, met afname van klachten en heling tot gevolg. Hiervan heb ik de zeer effectieve basiscursussen gevolgd.

Ook op de andere gebieden blijf ik cursussen volgen en mijzelf ontwikkelen. Voor vergoeding van al mijn behandelingen ben ik aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).

logo

Meer informatie?

Wanneer jij je prettiger, energieker, meer ontspannen en zekerder wilt voelen dan ben je van harte welkom! Kijk op de site voor verdere informatie. Je kan ook direct contact met mij opnemen voor meer informatie of wanneer je een afspraak wilt maken. Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten.

 

*** Ervaring ***

Josseline verwelkomt je hartelijk en liefdevol in haar praktijk. De kwaliteit van zorg draagt bij voor jouw gesteldheid op alle niveaus, daar staat zij garant voor. Haar tools en aanwezigheid laten je anders denken en kijken naar situaties die je hebt doorgemaakt, doormaakt of wat mogelijk kan gebeuren. Met daarvoor een vertrouwde en begripvolle omgeving die zij creëert waardoor je jezelf kan toestaan te voelen wat er is. Een sessie bij haar is positief transformerend, ook als dit via de telefoon plaatsvindt. Vanuit eerdere ervaring opgedaan in andere praktijken kan ik zeggen dat ik bij Josseline binnen een korter tijdsbestek meer en diepere inzichten heb opgedaan en sneller in mijn kracht kon staan. Dit maakt haar een topper in haar professie! Als persoon vind ik haar betrokken, liefdevol en verbindend. 

***