Therapeut in Zeeland

Kinesiologie

 Kinsesiologie als basis

 Kinesiologie wordt ook wel Touch for Health genoemd. In de kinesiologie wordt via manuele spiertesten informatie verkregen over de (energie-) balans van spieren, organen en meridianen. Door simpele correctiemethoden te gebruiken, wordt een spierzwakte gecorrigeerd. Daardoor kan de energie beter doorstromen, om zo het lichaam in een goede conditie te brengen en te houden. Ook een specifieke stress aanpak geeft verlichting in klachten en leefwijze.

Met behulp van kinesiologie kunnen ook onderliggende oorzaken van klachten en problemen gevonden en aangepakt worden. Zo betekent een onbalans in de spiertest voor de long niet direct dat de long ziek is. Het kan ook duiden op een emotie die aan de long gekoppeld is, namelijk verdriet. Dit vormt dan weer een ingang om weggestopt verdriet onder ogen te zien en te verwerken. Daardoor kunnen klachten, die al dan niet bewust verbonden waren met dit verdriet, verminderen of verdwijnen.

Dit is enkel een voorbeeld; de verschillende spiertesten kunnen vele emoties of klachten aan het licht brengen, die vervolgens via uiteenlopende correctiemethodes in balans gebracht worden.

Het lichaam geeft zelf aan waar aan gewerkt mag en kan worden; waar de grenzen liggen en wat mag op welke manier gecorrigeerd worden, bepaalt het lichaam zelf. Heel effectief dus. Het lichaam heelt zichzelf, ondersteund door de kinesiologie.

Ricoh Image

Mindfulness juist nu!

Mindfull zijn helpt in deze tijd! Nu speciale online Mindfulness cursus. Kijk op de pagina met deze Mindfulness Aanbieding en doe mee!

Hulp vanwege COVID-19 gewenst?

Juist nu door Corona invloeden hulp nodig? Dat kan bij Merlia!

Via telefoon of (veilig) beeldbellen kan ik jou nu online helpen bij stress, gezondheid & klachten of zorgen.

Merlia werkt ook op afstand, veilig en effectief.

Neem nu geheel vrijblijvend contact met mij op

 

 

Wil je meer informatie en/of een afspraak maken?
Bel 06 – 83 83 61 29 of gebruik het onderstaande formulier

Naam

e-mail

Telefoonnummer (optioneel)

Bericht

captcha

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om te reageren op jouw verzoek.

Extra’s van Merlia voor Jou!

Maak een vrijblijvende eerste afspraak, om te kijken of wat Merlia biedt ook past bij jou!

Behandelingen bij Merlia worden erkend en vergoed door veel verzekeraars. Jij bent zonder verwijsbrief welkom!

Voor iedereen van alle leeftijden.

Ook online effectief.

Aangesloten bij: