Laat stress los; gebruik je energie en tijd voor leukere dingen van het leven!

Stress komt in deze tijd veel voor, zowel op het werk als thuis of in relaties. Of de stress met een situatie of een persoon te maken heeft, in verleden, heden of toekomst, maakt niet uit.
Stress kost veel energie. Door bewust naar stress te kijken en deze kijk te veranderen, komt energie vrij voor andere zaken dan zorgen maken en stressklachten.

Door je meer te richten op wat je wél wil en positieve bewoordingen te gebruiken, telkens weer, ervaar je wat jij zelf kan bijdragen aan veranderingen. Ontdek dat je de energie die stress kost ook kan aanwenden om juist gewenste situaties te creëren!

 

Ricoh Image

   Stress release is een aanpak ontworpen door Dr. Wayne Topping. Hij heeft veel verschillende methodes en technieken gecombineerd met als doel alle mogelijk vormen van stress te kunnen behandelen. Hierbij valt te denken aan stress als gevolg van blijven piekeren over het verleden, verkeerde (eet-)gewoontes, verslavingen, relationele spanningen, negatief zelfbeeld, doelen die maar niet gerealiseerd worden, zorgen voor dingen uit de toekomst etc.

Spiertesten vanuit de kinesiologie en diepgaande correctiemethoden dragen bij tot beheersing en loslaten van stress. Via spiertesten kan worden bepaald wat de veroorzaker is van de stress en hoe dit verholpen kan worden. Via vraagtechnieken kan verkeerd gecodeerde informatie in het brein opgehaald worden en opnieuw, gezonder opgeslagen worden. Via inzicht en nieuwe keuzes kunnen oude patronen die ooit werkten en nu stress geven omgezet worden in nieuwe, nuttige gedragingen.

De oplossingen kunnen zeer divers zijn. Het kan betekenen dat de emotionele spanning van een herinnering of gedachte dient te worden gehaald met bijvoorbeeld oogoefeningen of verwerkingstechnieken. We kunnen samen een planning maken om bepaalde doelen te kunnen realiseren. Vaak worden beperkende overtuigingen, negatieve denkpatronen of saboterende gedachtes benoemd om te veranderen in positieve, helpende en krachtige gedachtes.

 

*** Ervaring ***

Het was de tweede keer dat ik bij Josseline was en deze keer omdat ik een angst had opgelopen om te slikken etc. door mijn spinbeugel die was geplaatst. Na de eerste behandeling ging het gelijk al beter. Ik durfde weer te eten, drinken, slikken etc. Ik heb nog een tweede behandeling gehad om de laatste restjes weg te halen en het is weer helemaal al eerst.

Wat ook heel fijn was, was dat ik erg snel terecht kon.

***

Door zich niet te beperken tot een bepaalde methode of filosofie maar gewoon te kijken naar wat werkt, is stress release een zeer effectieve en efficiënte behandelmethode geworden. Bijna elke klacht kan er mee worden aangepakt met direct effect op de mentale- en fysieke gezondheid.

Wanneer je daarna kan ervaren dat je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen hebt in een bepaalde situatie, kan er veel veranderen. In plaats van in een oude valkuil, patroon of gedrag te schieten nu bewust anders te reageren levert veel op.

Een verademing, voor stress uit verleden, heden of toekomst.
Zo schep je rust en mogelijkheden, zowel in en voor jezelf als in je omgeving.

 

*** Ervaring ***

Mijn dochter van 19 had veel last van stress, ook over kleine dingen. Daardoor was ze snel moe en had ze fysieke klachten. Via via zijn we op Josseline geattendeerd en bij Merlia terecht gekomen. Direct na het eerste gesprek begon de moeheid al af te nemen! Na enkele sessies, waarin ze aan de stress werkten, merkte ook de omgeving de positieve veranderingen bij mijn dochter op. Anders dan voorheen onderneemt ze nu meer zelf, doet dingen gemakkelijker en de fysieke klachten nemen af. Op haar stage geven ze aan dat ze stappen maakt. De praktische tips van Josseline kan ze goed toepassen. 

Mijn dochter is zichtbaar gegroeid en voelt zich zekerder over zichzelf.

***