Therapeut in Zeeland

Mindfoodness

Mindfoodness

De stemming van je “mind” heeft invloed op de keuze van je “food”

Je emoties in balans draagt bij aan een natuurlijk gewicht

~

Een natuurlijk gewicht, dat is wat veel mensen zoeken. Balans in hun lichaam, op verschillende vlakken, draagt bij aan dit natuurlijke gewicht. Is men uit balans, bijvoorbeeld door emotionele ervaringen, dan zie je dat vaak terug in over- of ondergewicht. Door emotioneel beter in balans te komen is het bereiken van een natuurlijk gewicht ook beter haalbaar. Mindfoodness dus.

De nieuwe training Mindfoodness: Gewicht- & Emotie-Beheersing richt zich vooral op het in balans brengen van emoties. Denk aan emotie- en troost eten, daar benoemen we de emotie al, gekoppeld met eten. Mensen eten vaak als er emoties spelen die ze niet willen voelen. Door zich te vullen met eten voelen ze minder en zijn ze even afgeleid … Tijd om daar mee te stoppen, want vaak zijn dat oude emoties en oude patronen (belonen, straffen, troost, bescherming, afleiding …)!

Oefeningen zullen dus gaan over emoties, al dan niet gericht op gewicht of voeding, eetgedrag en patronen. Aandacht voor voeding op zich zal heel beperkt zijn. Waar wel aandacht aan wordt besteed is gezonde suikers, huidige voedingswaarde en natuurlijke vitamines.

~

Geen dieetadviezen dus, maar wel inzicht in eetmomenten en keuze van voeding;

Hoe je “mind” jouw “food-keuze” beïnvloedt dus!

 Stop met vullen om niet te voelen …

Leer emoties veilig te voelen en te veranderen

Beheers je emoties en dus je gewicht

Een “mind” in balans kiest ander “food” …

Kies voor voeden om een gezonder gewicht te bereiken en te behouden!


*** Ervaring ***

Yvonne deelde een jaar na haar Mindfoodness cursus: “Ik pas bepaalde tips uit de Mindfoodness cursus nog steeds toe. Daardoor ben ik blijvend 17 kilo lichter!”

***


Deze cursus is ontstaan uit mijn praktijkervaringen. Veel klachten van cliënten waren direct of indirect gerelateerd aan voeding en gewicht. Vaak was er sprake van emotionele ervaringen, waartegen men een bescherming probeerde te vormen. Via ongezond eetgedrag en gewicht (over- en ondergewicht!) wilde men afstand creëren. Wat ooit als bescherming begon is nu meestal niet meer effectief of uit de hand gelopen. Veel technieken die bij emotionele en fysieke klachten ingezet kunnen worden, werken goed voor het in balans brengen van emoties. Door het verwerken en anders om leren gaan met emotie volgde verandering in eetpatroon en voedingskeuze. Nu deze keus van binnen uit komt, in plaats van alleen opgelegd door het verstand, is effectieve verandering mogelijk. Beheersing van emoties, uit het verleden of van nu, leidt tot een natuurlijke balans. Het effect van alles hierboven werkt door op voedingskeuze, eetpatroon en dus gewicht!

Ben jij hier ook aan toe? Meld je dan nu aan! Eventueel in een groep, die imaximaal 12 mensen groot is, zodat het veilig is en je steun ervaart.

Kom je liever voor een privé training? Dat kan ook! Wanneer je de voorkeur geeft om het alleen over jouzelf en jouw uitdagingen te hebben, alle informatie en methodes toegespitst op jouw moeilijke momenten en persoonlijke verandering,  kies dan voor een individueel Mindfoodness traject.

We gaan je menu met name qua emotiebeheersing veranderen en ervaar welk natuurlijk gewicht er bij jou kan ontstaan dan…

Neem voor mogelijkheden voor jou contact op. Verzekeraars vergoeden alleen individuele behandelingen met een hulpvraag, dus trainingen vallen buiten de vergoedingsoptie.

Je kunt je aanmelden door te bellen, een mail te sturen of het contactformulier te gebruiken.

Mindfulness juist nu!

Mindfull zijn helpt in deze tijd! Nu speciale online Mindfulness cursus. Kijk op de pagina met deze Mindfulness Aanbieding en doe mee!

Hulp vanwege COVID-19 gewenst?

Juist nu door Corona invloeden hulp nodig? Dat kan bij Merlia!

Via telefoon of (veilig) beeldbellen kan ik jou nu online helpen bij stress, gezondheid & klachten of zorgen.

Merlia werkt ook op afstand, veilig en effectief.

Neem nu geheel vrijblijvend contact met mij op

 

 

Wil je meer informatie en/of een afspraak maken?
Bel 06 – 83 83 61 29 of gebruik het onderstaande formulier

Naam

e-mail

Telefoonnummer (optioneel)

Bericht

captcha

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om te reageren op jouw verzoek.

Extra’s van Merlia voor Jou!

Maak een vrijblijvende eerste afspraak, om te kijken of wat Merlia biedt ook past bij jou!

Behandelingen bij Merlia worden erkend en vergoed door veel verzekeraars. Jij bent zonder verwijsbrief welkom!

Voor iedereen van alle leeftijden.

Ook online effectief.

Aangesloten bij: