Wat zijn glyconutriënten?

Glyconutriënten

Iedereen weet dat ons lichaam een goede voeding nodig heeft om te overleven en te gedijen. Tot voor kort betekende dit het eten van voeding met genoeg van de bekende essentiële voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. Uit recente wetenschappelijke ontdekkingen is gebleken dat er een nieuwe klasse van voedingsstoffen nodig is voor een gezond leven: Glyconutriënten! 

Glyconutriënten zijn specifieke natuurlijke voorkomende suikers (vandaar soms de benaming ‘gezonde suikers‘) die een vitale, functionele en structurele rol in het menselijk lichaam vervullen. Hoe meer de wetenschap leert over deze gezonde suikers, hoe meer we begrijpen hoe belangrijk ze zijn voor onze gezondheid.

De glyconutriënten zijn basisstoffen die essentieel zijn bij de communicatie tussen de cellen, vooral voor ons immuunsysteem. Door de glyconutriënten kunnen de cellen beter met elkaar communiceren en kan het lichaam doen wat het moet doen!

~

Suikercode

De wetenschap heeft in de laatste decennia bekend gemaakt dat 8 koolhydraatmoleculen, de zogenaamde monosachariden (enkelvoudige suikers), de alfabetische code vormen die onze cellen gebruiken om te communiceren met elkaar. Deze ontdekking is een revolutie in de wetenschapswereld en heeft veel bijgedragen aan onze kennis van hoe het lichaam geneest. Net als bij onze geschreven alfabet, heeft dit cellulair alfabet al haar letters (glyconutriënten, gezonde suikers dus)  nodig om de boodschap tussen de cellen over te brengen.

~

De ontbrekende schakel

Net als andere essentiële voedingsstoffen is het de bedoeling dat wij alle glyconutriënten die we nodig hebben uit onze voeding halen, in het bijzonder uit zongerijpt groenten en fruit.
Helaas als gevolg van de huidige landbouw, te vroege oogst en voedselbereiding methodes, zijn tenminste 6 van de 8 noodzakelijke glyconutriënten niet langer beschikbaar in onze voeding vandaag!

~

Betere gezondheid

Het is moeilijk om te negeren dat we worden geconfronteerd met tal van hedendaagse epidemieën die onze huidige gezondheidszorg niet succesvol aan kan pakken. De behandeltarieven voor kanker, hart- en vaatziekten, beroertes, diabetes en auto immune aandoeningen blijven klimmen, zelfs als meer en meer medicamenten op de markt komen.
Sommige medicijnen worden zelfs uit de markt gehaald, omdat ze niet doeltreffend zijn, of erger nog, gevaarlijk.

De nieuwe wetenschap van glyconutriënten, en de supplementen die mogelijk gemaakt zijn door deze ontdekkingen, geven ons hoop op een ‘Language of Life’ dat de genezing kan omschrijven van de meest elementaire eenheid van ons lichaam, de cel! Door vanuit de cel naar gezondheid opbouwen en gezond blijven te kijken, geeft dit nieuwe perspectief ons nieuwe mogelijkheden. Herstel de celcommunicatie en geef de cellen weer de kans te doen wat ze behoren te doen!

~

Het aanvullen van glyconutriënten is het overwegen waard!

Zelf gebruik ik deze glyconutriënten al jaren via gepatenteerde voedingssupplementen en heb ik er vele goede ervaringen mee. Wanneer jij dit ook een kans wilt geven, jezelf dit gunt dan verwijs ik jou graag naar deze website vol glyconutriënten. Naast meer informatie vind je hier ook de producten die ik adviseer en zelf gebruik. Neem bij vragen contact met mij op, ik help jou graag verdere bij deze optie voor meer gezondheid!