In deze tijd vraagt jouw lijf, jouw weerstand, jouw immuunsysteem om extra aandacht. Tegen griep is het bekend om extra vitamine C te nemen. Dat geldt ook voor betere weerstand tegen corona infectie. Juist ook voldoende vitamine D blijkt uit onderzoek essentieel te zijn om goede weerstand tegen corona te hebben. Wereldwijd bleken in verschillende landen de meeste corona slachtoffers een tekort aan vitamine D te hebben.

Mijn advies is om dan wel de juiste vitamines te kiezen, die ook werkelijk bruikbaar is voor je lichaam. Vandaar de volgende info, gebaseerd op informatie van artsen en wetenschappers, waarvan ik een aantal ook persoonlijk heb gesproken in de afgelopen jaren, en eigen kennis en ervaring:

 

 • 95% van de vitamines die verkocht worden is synthetisch, d.w.z. gemaakt in de fabriek. Bij slechts 10% natuurlijke ingrediënten mag het al natuurlijk genoemd worden. Vaak blijken koolteer en petroleum de grondstoffen te zijn.
 • de overige 5% is plantaardig, met planten als grondstof. Ons lijf is in staat om planten te verteren en daar energie en voedingsstoffen uit te halen.

~

 • kies voor vitamine C waar de plantbron achter staat (al is het in een Latijnse naam): rozenbottel, citrusvruchten etc.
 • ascorbinezuur blijkt slechts 5% van de gehele vitamine C molecuul te zijn, alleen de lege schil. Dus als er alleen ascorbinezuur staat dan mis je veel. Uit onderzoek blijkt dat je lichaam weinig heeft aan alleen ascorbinezuur.
 • wanneer je tips wilt over goede, betrouwbare merken (die ik zelf ook gebruik), mail me dan en verwijs ik jou graag door.

~

 • heb je al vitamines (C of multi of andere), dan kan je gemakkelijk zelf een test doen:
  leg jouw vitamine tablet(ten) op een ovenbestendige bord
  doe dit bord in de oven: 15 á 20 minuten op 170 graden C (let op, kan minder lekkere geur geven)
  kijk hoe de vitamine er uit komt; zwarter of met zwarte spikkels? dan is de koolteer of petroleum (of toegevoegde suiker) verbrand, dus was het synthetisch (of meer suiker dan vitamine)
  => is de vitamine hetzelfde met lichte verkleuring? dan heb je een goede, plantaardige vitamine!
  => zie hieronder een voorbeeld van vitamines voor (links) en na de oven test (rechts)

 

 

Door bewuster (positief, wenselijk) te denken, gezonder te eten, voldoende te bewegen én met goede voedingssupplementen verbeter jij jouw immuunsysteem.

Jij bent welkom voor persoonlijk advies. Ook mijn eigen ervaringen met diverse voedingssupplementen deel ik graag! Doe er je voordeel mee.