Therapeut in Zeeland

Over Josseline

Wie ik ben?
Mijn naam is Josseline Steenaert, moeder van een dochter en een zoon. Uit eigen ervaring weet ik wat de impact kan zijn van zowel fysieke als emotionele klachten, op jezelf, je gezin en je werk. Het was mij al tijdens mijn studie psychologie duidelijk dat er naast praten ook andere manieren mogelijk zijn om aan je klachten, problemen, stress of situatie te werken. Zo heb ik al zoekende eerst zelf de kracht ervaren van vrijwel alle methodes die ik aanbied. Daardoor ben ik sterker, stabieler en rustiger geworden, met meer zelfvertrouwen en bewuster in verbinding met mezelf, anderen en het leven.

Ik kies voor het werken vanuit mijn hart om iets voor anderen te kunnen betekenen. Inmiddels heb ik al jaren, sinds 2005, mijn eigen praktijk als erkend therapeute. Daar combineer ik mijn eigen ervaringen met alle technieken en opleidingen, persoonlijk afgestemd op wat jij nodig hebt.

 20180315_110333

Mijn opleiding en ervaring
Mijn afgeronde studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam vormt de basis. De richting psychobiologie en neuropsychologie blijkt goed aan te sluiten in mijn praktijk. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn in de reïntegratie als onder meer arbeidsdeskundige, heb ik gekozen voor een eigen aanpak om mensen met stress, klachten en problemen te helpen. Ook geef ik al jaren trainingen zoals mindfulness, individueel, in groepen, voor bedrijven en organisaties. De meeste verzekeraars erkennen mijn praktijk en vergoeden afspraken in mijn praktijk al lange tijd.

 * Touch for Health: ook wel kinesiologie genoemd: manuele spiertesten om energie-onbalansen op te sporen en met eenvoudige technieken te corrigeren. Zeer effectief bij stress release, waar ik de kinesiologie als ondersteuning bij gebruik.

* NAET (Nambudripads Allergie Eliminatie Technieken): basismethode voor allergie eliminatie

* Met kinesiologie als basis heb ik specifieke cursussen gevolgd: Bachremedies, werken met andere remedies zoals Espavo, allergie op dieper niveau aanpakken en stress release

* Quantum Touch: via adem- en concentratietechnieken met lichte aanraking tot houdingscorrecties komen. Zo worden de energie doorstroming en het functioneren van het lichaam verbeterd, met afname van klachten en heling tot gevolg. Hiervan heb ik de zeer effectieve basiscursussen gevolgd.

* The Journey van Brandon Bays: via innerlijke “helende reizen” de onderliggende emotionele gebeurtenis terugvinden, die door onvolledige verwerking op celniveau dusdanige veranderingen veroorzaakt heeft, dat dit een bron van klachten geworden is. Door deze gebeurtenis volledig uit te werken en tot vergeving te komen – belangrijk om echt los te kunnen laten – haal je de bron van klachten op celniveau weg …. met soms heel snelle genezing tot gevolg!

De opleiding tot erkend Journey therapeut heb ik bij Brandon Bays zelf gedaan. Hierdoor beheers ik, naast de basismethodes van emotionele en fysieke reis zoals in haar boek beschreven ook andere vaardigheden, om dieper te gaan tijdens een Reisproces en zo nog meer heling in gang te zetten.

* EMDR: Eye Movement Desensitization and Reprocessing: Deze officieel en breed erkende techniek is zeer effectief voor het loslaten van traumatische gebeurtenissen. Ik heb deze techniek geleerd bij het erkende opleidingsinstituut Psychodynamica.

* Voeding: Vanuit verschillende invalshoeken heb ik een steeds breder wordende kennis opgedaan van voeding, gezondheid en emoties of blokkades. Door eerder genoemde technieken te combineren met ervaring en deze kennis is een andere aanpak van problemen met of verandering qua voeding mogelijk.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren): In diverse opleidingen, cursussen en bijscholing heb ik veel NLP geleerd. In het dagelijks leven en zeker bij de methodes die ik gebruik, speelt positief, bewust taalgebruik een grote rol. Daar maak ik zelf dankbaar gebruik van en dat gun ik jou ook.

* Acces Consciousness: Toegang tot het bewustzijn via de methode Acces Bars is een relaxte manier van jezelf resetten, om open te gaan staan voor positiviteit en herstel. Naast de punten op het hoofd geven de inzichten en eenvoudig toepasbare informatie van Dain Heer je de kans op dynamische veranderingen.

Ook op de andere gebieden blijf ik cursussen volgen en mijzelf ontwikkelen. Voor vergoeding van al mijn behandelingen ben ik aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).

Meer informatie?

Wanneer jij je prettiger, energieker, meer ontspannen en zekerder wilt voelen dan ben je van harte welkom! Kijk op de site voor verdere informatie. Je kan ook direct contact met mij opnemen voor meer informatie of wanneer je een afspraak wilt maken. Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten.

logo

Extra’s van Merlia voor Jou!

Maak een vrijblijvende eerste afspraak, om te kijken of wat Merlia biedt ook past bij jou!

Behandelingen bij Merlia worden erkend en vergoed door veel verzekeraars. Jij bent zonder verwijsbrief welkom!

Voor iedereen van alle leeftijden.

Neem nu geheel vrijblijvend contact met mij op.

Wil je meer informatie en/of een afspraak maken?
Bel 06 - 83 83 61 29 of gebruik het onderstaande formulier

Naam

e-mail

Telefoonnummer (optioneel)

Bericht

captcha

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om te reageren op jouw verzoek.

Aangesloten bij: